sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

HET VERSCHIL TUSSEN MART EN GENEE

leave a comment »

Presentator Mart Smeets heeft zich drie weken lang van de eerste tot en met de laatste Avondetappe verontschuldigd: “Sorry kijkers. Ik moet het weer over doping hebben. Ik kan niet anders. Het is mijn dure plicht. Ik wil het niet. Ik doe het toch”.

Bij Wilfred Genee, presentator van Tour du Jour, moest vaste gast, Michael Boogerd elke dag met de billen bloot. Genee deelde met zichtbaar genoegen zijn speldenprikken uit. Hij stelde best wel scherpe vragen. Durfde ruzie te maken met de ploegleiders ter plaatse. Ook ontleedden experts het rijden van Tourwinnaar Christopher Froome: “Zoals hij een berg opgaat, kan eigenlijk niet”.

Noch in de Avondetappe noch in Tour du Jour is het laatste woord over doping gesproken. Misschien is Mart een liefhebber. Hij is toch vooral de handige causeur die alles mooi en prachtig vindt. Noem hem charmant. Goed voor de kijkcijfers is hij in elk geval. Om te overleven, kan de wielersport beter in zee met de journalist Genee. Een omroep die zichzelf respecteert, heeft zelfs geen keus.

Written by sjonkritmeester

July 21, 2013 at 11:43 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: