sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

IK ZIE WEL, GA VERDER, VOEL TROTS

leave a comment »

Zoveel vaders hebben het meegemaakt. Moeders ook, trouwens. Op enig moment zijn de kinderen groot. Zwerven ze uit. Vinden hun weg.

De hele week al dringen de herinneringen zich op. Zijn eerste stappen. Hoe ik hem zwemmen heb geleerd op vakantie in Frankrijk, Concarneau Bretagne. Hij van de schommel viel. En langer dan de anderen zijn adem bij het onderwater zwemmen in kon houden.

Een groot hockeyer was hij niet. Wel is hij berensterk. School, de universiteit. Razendsnel trekt de tijd haar sporen door het leven heen. Naar het schijnt, hoort het erbij.

De nachttrein brengt ons naar het vliegveld, vanwaar de reis echt begint. Naar een land, gehaat en geliefd als geen ander. Waarvan bewoners de grenzen op willen rekken, en niet-bewoners het bestaansrecht juist ontzeggen. Een land waarop vast veel is aan te merken, maar dat niemand onverschillig laat.

Ik kan niet mee. Ik mag niet mee. Het hoort bij volwassen worden. Tegenstrijdige gevoelens overvallen me. Maar ik zie wel. Ga verder, voel trots en weet dat hij in een half jaar ongelofelijk veel zal leren.

Written by sjonkritmeester

July 26, 2013 at 8:34 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: