sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

LEON DE WINTER, AMERIKA-EXPERT

leave a comment »

Schrijver Leon de Winter heeft jarenlang in de Verenigde Staten gewoond. Mijn indruk is dat hij zo’n Nederlander is die zich Amerikaanser dan de Amerikanen waant. Een expert dus.

Voorafgaande aan de presidentsverkiezingen in november vorig jaar, was hij in elk geval een graag geziene gast in praatprogramma’s. De Winter kende geen twijfel. De Democraat Barack Obama had het verbruid. De Republikein Mitt Romney zou de 45ste president van de Verenigde Staten worden.

Toevallig las ik vorige week zijn column, ‘Het vrije Westen’ in De Telegraaf. Mij trof opnieuw, de polemische betoogtrant van de schrijver. Waar velen moeite hebben met de dood van een 17-jarige jongen en het optreden van president Obama waarderen, neemt hij het op voor de buurwacht Zimmerman. “De 17-jarige Trayvon Martin was een gevaarlijke crimineel. De buurtwacht schoot uit zelfverdediging. Martins dood heeft niets te maken met racisme”, stelt hij.

Ongetwijfeld weet De Winter meer dan ik. Toch maakt zijn argumentatie geen sterke indruk, al is het maar omdat hij Barack Obama neerzet als een beroepsagitator, een demagoog die nog links is ook. Kortom, negen maanden na Obama’s herverkiezing bevindt de schrijver/columnist zich nog in de ontkenningsfase.

Written by sjonkritmeester

July 29, 2013 at 12:39 am

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: