sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

HET ZIJN UITERST GENIEPIGE LUI

leave a comment »

De 60-plussers zijn in het defensief gedrukt, zoveel is wel duidelijk. Duizenden steunbetuigingen stromen op het email-adres van de 44-jarige Volkskrantredacteur Yvonne Hofs binnen, naar aanleiding van de brief, gericht aan boze, egoïstisch-schaamteloze, zeurende, klagende, onwetende 60-plussers. Collega Bert Wagendorp, altijd in voor een debat op het hoogste niveau, posteerde zich al aan het opgewekte jongerenfront.

“Stop. Tot hier. Er is niks mis met de kortingen. Jullie hebben genoeg geprofiteerd”. Of het de taak van een journalist is, is een tweede, maar wat Yvonne Hofs doet, is harde actie voeren tegen de boze 60-plussers. Tot haar verrassing geeft een verrassend groot aantal ouderen haar nog gelijk ook.

Toch waarschuw ik Yvonne niet te vroeg te juichen. De 60-plussers van nù zijn van de babyboomgeneratie, gepokt en gemazeld in het actie voeren, het opkomen voor de eigen rechten. Zij kennen de methoden van de vijand. Zijn oud en grijs, maar hebben hun streken nog niet verleerd. Yvonne, en jij ook Bert. Wees op je hoede. Het zijn uiterst geniepige lui. Vertrouw hen niet. Eerst laten ze jullie uitrazen. Daarna slaan zij toe. En hoe

Written by sjonkritmeester

September 24, 2013 at 11:36 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: