sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

WIJ RACISTEN? HOE KOMT ZE ERBIJ!

leave a comment »

Wat hebben we de afgelopen jaren niet doorstaan aan verhitte debatten. Ik dacht met de ziektekostenverzekering het erge te hebben gehad. Nee, Zwarte Piet overtreft toch weer de stoutste verwachtingen.

Het begon al met de Utrechtse kandidaat-burgemeester Henk Westbroek die bij Pauw en Witteman anti-Piet Quinsy Gario naar de strot vloog. Het hek is van de dam sinds de voorzitter van een VN-werkgroep, Verene Shepherd, pleit voor de afschaffing van het Sinterklaasfeest. Dat had ze nou net niet moeten doen. Wij racisten? Hoe komt dat mens erbij?

Op Facebook zijn twee handige jongens een petitie begonnen. Het Malieveld is afgehuurd voor een Zwarte Pietdemonstratie. Intussen ben ik overtuigd. De zwarte knecht van Sinterklaas kwetst en verscheurt de samenleving. Dus: Maak hem vrij. Geef hem alle kleuren. En laten we Quinsy Gario dankbaar zijn, al is het maar omdat hij ons dwingt in de spiegel te kijken.

Het is zo rot voor de kinderen! Als Sinterklaas iets bewezen heeft, is het wel dat je die van alles wijs kunt maken. Bovendien zal het hen een zorg zijn of Piet nu zwart, wit of geel is. Zolang zij maar cadeautjes krijgen. En veel graag!

Written by sjonkritmeester

October 24, 2013 at 12:58 am

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: