sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

HIERVOOR RUZIEDEN WE OM HET LIED

leave a comment »

Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft de Russische president Vladimir Poetin uitgeroepen tot de machtigste man van de wereld. Onzin natuurlijk. Maar toch, een feit is dat zijn invloed verder reikt dan Rusland.

Nederland weet ervan mee te praten. Vandaar, de vriendschap die wij ondanks enkele incidentjes blijven koesteren voor de leider van een land, zo’n 2000 kilometer ver weg. Een dictator nota bene die zo bang is dat hij iedere tegenstander uit de weg ruimt. En bereiden koning Willem-Alexander en zijn Maxima zich voor om met Vladimir in het Kremlin op die vriendschap te toasten.

Hiervoor hebben we trouwens een fantastisch feest gevierd. Geruzied over het koningslied, massaal het droomboek aangeschaft. Nù kan de koning laten zien dat hij de titel, ‘Belangenbehartiger van het Zakenleven’ waard is. Mag hij de laatste oneffenheden tussen Nederland en het zoveel grotere Rusland wegpoetsen. Zodat de economische belangen definitief uit de gevarenzone komen, het bedrijfsleven weer rustig ademhalen kan en de Olympische sporters onbezorgd in Sotsji sporten kunnen.

Intussen wachten 30 Greenpeace-activisten in een ijskoude Russische gevangenis op hun proces. Maar daar hebben we Maxima dan weer voor. Zij zal met haar bedwelmende charme Vladimir op de knieёn brengen. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, Vladimir Poetin, president van Rusland, machtigste man de wereld! ….Laat me niet lachen.

Written by sjonkritmeester

October 30, 2013 at 11:09 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: