sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

ROCKSTER ANOUK TOONT MOED

leave a comment »

Rockster Anouk gaf haar mening via de sociale media:  “Van mij hoeft Zwarte Piet niet zwart te zijn. Gemeenten die de traditie niet willen veranderen, moeten zich schamen”. Dat heeft zij  geweten. Haar Twitteraccount en mailbox liepen overvol. “Je wil niet weten hoeveel verwensingen en doodsbedreigingen ik heb gekregen. Het waren er honderden”, vertelde de zangeres die nog geen jaar geleden het land in vervoering bracht met een finaleplaats in het Eurovisie songfestival.

Anouk  was te gast bij Pauw en Witteman. Ik verbaasde me over haar reactie op de teleurstelling van fans over de afgelasting van een concert in de GelreDome in Arnhem, een maand geleden. Ze hadden er nota bene een vrije dag voor opgenomen. “Pleur op. Ik had serieuze stemproblemen. Daar kwam een vette griep overheen. Mijn astma speelde op. Ik was ziek. Echt ziek”.

Zo ga je niet om met je fans, hoe groot je ook bent, dacht ik. Toen kwam het gesprek op Zwarte Piet nadat de hele dag al Gordon was langsgekomen omdat hij zo leuk grappen over Chinezen kan maken. ”Nee hoor, ik ben geen racist. Waar hebben jullie het over. Als Theo Maassen het zegt lachen dezelfde mensen”, zei hij in Sven Kockelmanns programma, Oog in Oog.

Anouk heeft de reacties op haar Zwarte Pietenstandpunt gezet op Facebook en Twitter. Maar de ergste niet, want dat wilde ze haar kinderen niet aandoen.  De zangeres deed geen aangifte. Ze heeft gewoon haar mening gegeven.

Ik weet niets van songfestivals. Kan geen lied van haar noemen. In de GelreDome zien ze mij niet. Maar dit wil ik even kwijt:  Anouk is een bijzonder flinke vrouw. En ik ben het volledig met haar eens.  Trouwens,  dat vond ik wel leuk: Gordon die zichzelf vergeleek met Theo Maassen.

 

Written by sjonkritmeester

November 26, 2013 at 2:22 am

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: