sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

GORDON GRAPT DOOR: ‘FUCK YOU’!

leave a comment »

RTL staat achter zijn icoon. Ook de programmamakers van Hollands Got Talentsteunen het gewaardeerde jurylid. Het publiek is gek met hem, Gordon. Na anderhalve week aanzwellend rumoer over Gordons China-grappen, en klachten bij het Meldpunt Discriminatie is de RTL-directie eruit: “Wat excuses? Wat racistisch? De goede man kan het woord niet eens …spellen. Hij is leuk. Is dol op grappen. In dit land weet iedereen dat.  Het is humor. Zijn handelsmerk. Typisch Nederlands”.
Kortom, de omroep staat pal. Achtte het onnodig om het bewuste shot te schrappen waarin Gordon de kandidaat Xiao Wang ondermeer begroet als afhaalchinees. Jammer, als de bewuste kandidaat of anderen zich gekwetst voelen.
Voor de omroep betekent het dat zij in het integratieproces nog wat stappen te zetten hebben. Dat er nog heel wat water door de Rijn moet stromen voordat zij zich beschaafd kunnen noemen. Want wat Gordon doet, hoort bij Nederland.  Grappen maken ten koste van anderen is humor. Lachen. Heeft helemaal niets te maken met racisme. Het is juist een teken van gelijkwaardigheid. En  heel  goed voor de kijkcijfers!
Gordon zal blij zijn met de steun van de omroepbazen. Begrijpt trouwens niets van de opwinding. “Het is allemaal gezeur. Absurd. Ik ben geen racist”. Maar hij had gisteren nog wel een boodschap voor het politiek correcte deel van Nederland dat over hem heen aan het vallen is: “Fuck you”!

Written by sjonkritmeester

November 29, 2013 at 1:06 am

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: