sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

FEMKE HALSEMA TEGEN NIKABVERBOD

leave a comment »

Femke Halsema, ex-politica, voormalig leider van GroenLinks schrijft: “…. Deze dagen vechten Franse vrouwen het nikabverbod aan bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Omwille van mijn liberale principes sta ik achter hen….”.

Femke Halsema stapte twee jaar geleden onverhoeds op als leider van GroenLinks, om plaats te maken voor Jolande Sap. Sindsdien heeft ze een commissie geleid, is actief in vluchtelingenkringen. Schuift regelmatig aan bij nieuwsrubrieken. In de luwte figureert ze, maar wel zò dat het land haar niet vergeet. In dat kader past haar column in De Correspondent, de digitale krant voor hoog, nog hoger opgeleiden en verhalen die almaar langer worden.

Hoger opgeleiden. Dat etiket past ook GroenLinks. Toch zal niet iedereen juist die partij zien als hoeder van liberale principes, al is het maar omdat zij voortkomt uit een nogal radicaal linkse, zelfs communistische hoek. Flauw misschien, ware het niet dat Femke Halsema een beroep op die principes doet, en tot de conclusie komt dat vrouwen het recht hebben een gezichtbedekkende sluier te dragen. “Te kiezen dus”, zoals ze zelf schrijft, “voor een gebod dat vrouwen onderdrukt en gevangen houdt. Voor onvrijheid dus”.

In dit land kan ook de juriste Femke Halsema zich uitspreken tegen een nikabverbod, betogen dat kiezen voor onvrijheid kan, en nog veel meer verschrikkelijke dingen. Om dat op te hangen aan liberale principes bewijst alleen hoezeer de ex-politica zich erin heeft bekwaamd recht te breien wat krom is. En zelfs daar komt ze niet geloofwaardig uit.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

December 3, 2013 at 9:40 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: