sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

SLACHTOFFER VAN LINKS COMPLOT

leave a comment »

“Onschuldig. Ik ben onschuldig. Onschuldig”, schreeuwen de zinnen uit. Voormalig VVD-gedeputeerde, drs. Ton Hooijmaijers geeft ook voorbeelden. Dus was het toeval dat hij een voormalige zakenrelatie trof die werkte voor de latere huisbank van de provincie. En waarom zou een bestuurder geen betaalde adviezen mogen gegeven als die de provincie niet raken?

Toch veroordeelde de rechtbank de voormalige VVD-gedeputeerde van de provincie Noord-Holland vorige week tot drie jaar gevangenisstraf. Acht het wettig en overtuigend bewijs geleverd dat hij fraude heeft gepleegd. Schuldig is aan corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen van geld.

Twee pagina’s kreeg drs. Hooijmakers dit weekend van het NRC Handelsblad om het publiek te overtuigen van het onrecht, hem aangedaan. Boosheid, strijdvaardigheid en emotie zetten zijn woorden kracht bij. Hij zou het slachtoffer zijn van een complot, met daarin een kwalijke rol voor voormalig vicepremier Wouter Bos die vroeger erg links was en al sinds hun studententijd een hekel aan hem had, als de man met een grote bek, de ondernemer die politicus werd, de ritselaar. En dat, terwijl hij alles gegeven heeft voor de samenleving. Voor een betere wereld die geen hinderpaal maar de stuwende kracht is voor het bedrijfsleven.

Op enkele momenten, tekent de verslaggever op, kan de oud-provinciebestuurder zijn tranen niet bedwingen. “Dept zijn ogen met het linnen servet”. Om aan te geven dat hij het niet bevat. Niet kan begrijpen waarom hij is veroordeeld. Zo heeft hij het ook zijn kinderen uitgelegd. “Want soms geeft de juf je straf, ook als je het niet gedaan hebt”.

Natuurlijk is drs. Ton Hooijmaijers in hoger beroep gegaan tegen het vonnis. Natuurlijk rekent de voormalige gedeputeerde op vrijspraak. Hoe kan het ook anders? Hij is onschuldig. Een wereldverbeteraar bovendien, een man die anders dan al die anderen begrijpt hoe het werkt in de politiek.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

December 9, 2013 at 1:13 am

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: