sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

HET WILDERS-ZUBAREV PACT

leave a comment »

Geert Wilders, euroscepticus bij geboorte, woonde het afgelopen weekend in Turijn het Congres van Lega Nord bij, de jarenlange bondgenoot van Silvio Berlusconi. Maar de politicus van het jaar was er niet alleen.

Op de site van NRC Handelsblad staat een foto die wel eens de geschiedenisboekjes kan halen.
Immers, Wilders vinden we te midden van zijn collega’s, de Belg Gerolf Annemans van Vlaams Belang, Ludovic De Danne van het Franse Front National, Heinz-Christian Strache van de FPÖ, Oostenrijk en Matteo Salvini van Lega Nord.

De foto moet wel een statement zijn van de zogeheten eurosceptische alliantie. Dit te meer omdat de politici de handen op elkaar houden als extra teken van eensgezindheid en het vaste voornemen een eind te maken aan de Europese Unie in de huidige vorm. Maar de foto meldt méér. Middelpunt is namelijk de Russische politicus Victor Zubarav,parlementslid van Verenigd Rusland, de partij van president Poetin.

Wat, is de vraag van het NRC Handelsblad, doet een Russische politicus bij rechtse eurosceptische partijen? Zoveel is zeker, ook Verenigd Rusland is een nationaalpopulistische partij en heeft niets op met een krachtig, eensgezinde en economisch sterke Europese Unie.

De PVV en Verenigd Rusland. Zoiets heet een monsterverbond. De wereld herinnert zich 23 augustus 1939 als Duitsland en de Sovjet Unie het Molotov-Von Ribbentrop Pact sluiten.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

December 17, 2013 at 10:57 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: