sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

DIT LAND ZINDERT VAN IDEALISME

leave a comment »

Dit zijn de dagen van de terugblikken. Van hoogdravende filosofischgetinte betogen. Het land, zoveel is duidelijk, zindert van idealisme.

Zo haalde D66-leider Alexander Pechtold in het marathoninterview van de VPRO zijn gram, en nagelde het PvdA-Eerste Kamerlid Adri Duivesteijn aan de schandpaal. “Wat heeft hij nou bereikt met zijn verzet tegen het woonakkoord”? “Niets dan ergernis”, gaf hijzelf het antwoord. Om de luisteraar er fijntjes aan te herinneren dat hij, Alexander Pechtold, het land behoed heeft voor wéér een kabinetscrisis.

Ook de bankiers blijven een voorbeeld van altruïsme. De ene na de andere brandbrief gaat de deur uit om te voorkomen dat de bonusbeperking van kracht wordt. “Nederland prijst zich de markt uit”, waarschuwen zij.

Bewonderenswaardig is het optreden van het CDA in het parlement. Gewoontegetrouw handelen de christendemocraten louter in het landsbelang. IJveren voor lagere lasten en vechten tegen nivellering.

Koning Willem Alexanders eerste Kersttoespraak was tenslotte veelbelovend. Alles zat erin. Mooi was met name het bedankje aan tante Margriet en oom Pieter voor bewezen diensten aan moeder. “Vrede”, vervolgde de koning, “begint bij jezelf, bij de familie, je buren. In je wijk”.
En de burgers begrepen: “Participatiemaatschappij”!

Written by sjonkritmeester

December 27, 2013 at 10:26 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s