sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

NOC IS OP ALLES VOORBEREID

leave a comment »

Sport en politiek hebben niets met elkaar van doen. Dus lachte premier Rutte in het programma Buitenhof zijn tanden bloot: “Natuurlijk ga ik naar Sotsji. En neem ik de koning, de koningin en de minister mee. Alleen zò blijf je in dialoog”.

Onbegrijpelijk vindt de Amsterdamse PvdA-wethouder Pieter Hilhorst daarentegen het besluit om Poetins Olympische feestje op te luisteren. Diederik Samsom is het met zijn partijgenoot eens. “Maar nu de premier toch gaat, verwacht ik dat hij een statement maakt”, redde de PvdA-leider zich eruit. Ook VVD-eurocommissaris Neelie Kroes vindt dat het allemaal wel een onsje minder had gekund.

De premier respecteert de kritiek, maar kan er niets mee. Hij gaat voor de sporters. Die hebben hem nodig. En ach… , wat kan er gebeuren? Naar verluidt waken 30.000 Russische soldaten over de veiligheid van sporters en bezoekers aan de Olympische Winterspelen in Sotsji. Chef de mission Maurits Hendriks ziet het als zijn hoofdtaak alle sporters gezond weer thuis te brengen, meldde nu.nl De algemeen directeur van het NOC, Gerard Dielessen, is op alles voorbereid. “Sotsji is de best bewaakte plaats ter wereld. Maar je weet natuurlijk nooit”.

Hoe het zij, over 25 dagen is het zover. Sotsji is van 7 tot 23 februari, een vesting. Geen kip komt daar ongezien doorheen. De kosten worden begroot op bijna 40 miljard euro. Miljarden zouden in bepaalde zakken verdwijnen. Het feest is ietwat uit de hand gelopen. Wees gerust. Het is out of control. Er zijn geen bommendragers voor nodig. De Olympische Spelen zijn druk doende zichzelf op te blazen, net als het wereldkampioenschap voetbal trouwens.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

January 12, 2014 at 11:45 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: