sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

ZELFS ARNON GRUNBERG IS MILD

leave a comment »

Eerst komen de Olympische Spelen. Dan de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart, gevolgd door de Europese verkiezingen, eind mei. Alles heeft met alles te maken. Als premier Mark Rutte verklaart met de zwaarst mogelijke delegatie naar Sotsji te gaan, is daar een koele berekening aan voorafgegaan.

Mooi dat de premier de vrijlating van de twee Greenpeaceleden Faiza Oulahsen en Mannes Ubels uit Russische gevangenschap op zijn conto kan schrijven. Bovendien hebben zijn adviseurs hem allang geleden ingefluisterd dat de grote meerderheid van het volk het prima vindt. Want het volk wil genieten van de Spelen, medailles winnen, juichen.

Alle kabaal is trouwens ingecalculeerd. Wat kan de premier trouwens overkomen? Zelfs Arnon Grunberg is mild. “Wie de Spelen wil boycotten, moet niet kijken”, adviseert hij via zijn Voetnoot in de Volkskrant. En ach, als het erop aankomt, heeft Mark Maxima nog. Het wapen waarop hij blindelings kan vertrouwen. Waartegen zelfs de dictator Vladimir Poetin kansloos is.

Voor wie het vergeten is. De verkiezingen naderen met rasse schreden. Mark Rutte heeft een flinke voorsprong genomen op de concurrenten.

Written by sjonkritmeester

January 13, 2014 at 9:54 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: