sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

GRONINGEN IS NOG MAAR HET BEGIN

leave a comment »

Een jaar geleden was het verval al ingezet, maar nog niet genoeg om zijn volgers te verhinderen hem tot politicus van het jaar 2012 te kiezen. Diederik Samsom, politiek leider van de PvdA.

De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart is begonnen. En dat betekent, opnieuw door het land reizen, aanbellen, deur aan deur, handen schudden, vriendelijk lachen. Het eerlijke verhaal vertellen. Waarna Europa wacht.

Te beginnen in Groningen waar het aardgas hemel en aarde beweegt. Ongetwijfeld gaat Diederik er met goede moed, razend enthousiast tegenaan. In het hol van de leeuw voelt hij zich het sterkst. Dichtbij de mensen. Dat is twee jaar geleden ook gelukt.

Maar ik weet het niet. Diederik Samsom en de PvdA zijn erin geslaagd het laatste restje geloof in de sociaaldemocratie uit de partij te bannen. Groningen is nog maar het begin. De mensen zijn er woedend en toch ook wel erg bang. Er is enorm veel geld voor nodig. De gaskraan moet een flink eind worden aangedraaid. De toorn van het rode land zal over hem heen vallen. Ruzies in de partij kunnen niet uitblijven. De kiezer ziet de Diederik van vorig jaar niet meer. Hij ziet een man die hem zwaar heeft belazerd.

Written by sjonkritmeester

January 15, 2014 at 11:01 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: