sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

SPORTERS MAKEN ZICHZELF TOT SPEELBAL

leave a comment »

Dat sporters zich niet met politiek bezighouden, is genoegzaam bekend. Het is ook dom, want daarom zijn ze nergens op voorbereid. Zijn ze speelbal van de maatschappij en de handige zakenlieden. Een beetje politicus had geweten, “Sotsji, winterspelen? Lijkt me onverstandig. Qatar. Ook dat wordt een moeilijk verhaal”.

Maar sporters gaan er prat op alleen met hun lichaam bezig te zijn, met de sponsor, het winnen van prijzen. En met geld. Want ze moeten voorbereid zijn op later. Dus is sport geld. Wie veel heeft, kan scoren. Wie niet, hoeft aan het gevecht niet eens te beginnen.

In het voetbal is dat helemaal duidelijk. Rijkaards zijn er al genoeg. Maar de natte droom van veel Nederlandse voetbalclubs is toch dat een echte sjeik of een andersoortige miljardair zich over hen ontfermt. Zoals in Engeland gebeurt. Zoals Vitesse is overkomen. Mij zou het ook niet verbazen als een sjeik nog eens de eredivisie opkoopt. Ik zie het helemaal voor me. Fox van Rupert Murdoch heeft al de televisierechten.

Grappig is het bericht dat de voetbalclub Twente een relatie is aangegaan met de investeringsgroep Doyen. Deze groep, een soort van hedgefonds, wordt mede-eigenaar van spelers. Volgens Twente is het de enige kans om op topniveau mee te kunnen doen. Ben bang dat het voor Twente betekent, einde verhaal.

Written by sjonkritmeester

January 17, 2014 at 12:58 am

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: