sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

HEERLIJK! ALLES IS ONDER CONTROLE

leave a comment »

“Het feest met de opties is voorbij”, kopte de Volkskrant. Iets verderop: “Nu krijgen de topmanagers prestatieaandelen”. Gisteren kwam ook het rapport van de evaluatiecommissie nationalisatie SNS Reaal uit. De commissie constateerde dat de toezichthouders in gebreke zijn gebleven.

“Het ministerie van financiën en De Nederlandsche Bank”, melden de rapporteurs, “ hadden moeten verhinderen dat SNS Reaal in 2006 de vastgoedtak Property Finance kocht van ABN Amro. Een koop die direct leidde tot onoverkomelijke problemen voor de bank en de belastingbetaler 3,7 miljard euro kostten”.

Ach, hoe lang is het al geleden dat we ons druk maakten over de verantwoordelijke SNS-topman Sjoerd van Keulen die vertrok met medeneming van 1,8 miljoen euro? Zand erover. Vergeten en vergeven. Sjoerd geniet van zijn geld en over enige tijd vindt hij ongetwijfeld iets leuks. Misschien geeft hij wel aan goede doelen. Ongetwijfeld zal het kabinet de aanbevelingen opvolgen, als dat al niet gebeurd is.

Het is heerlijk nieuws natuurlijk. Alles is onder controle. De grootverdieners en de overheid hebben hun lesje geleerd. Intussen neemt de werkloosheid almaar toe. Vorige maand kwamen er opnieuw 15.000 werklozen bij. Het CBS meldt dat er in totaal nu 685.000 zijn, ofwel 8,5 procent van de beroepsbevolking.

Written by sjonkritmeester

January 24, 2014 at 12:28 am

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: