sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

IS SVEN EERLIJKER DAN MICHAEL?

leave a comment »

Ex-wielrenkampioen Michael Boogerd mag een vervelende periode achter de rug hebben. Immers, hij is als dopingfraudeur door de mand gevallen. Te kijk gezet als leugenaar. Hij is er wel eerlijker op geworden. “Ontwapenend eerlijk zelfs”, constateerde Matthijs van Nieuwkerk.

In De Wereld Draait Door ondervroeg de presentator Michael streng, nu de wielrennerij opnieuw in opspraak dreigt te geraken na de beschuldiging van de Italiaanse wielerprof Di Luca over gemechaniseerde doping. Sommige renners zouden een motortje in de fiets verborgen hebben waarbij de beschuldigende vinger met name richting Zwitser Cancellara wijst.

“Als het waar is, moet dat toch het einde zijn”? veronderstelde Matthijs. Dat wist Michael nog zo net niet. De kijker zag hem denken: “Ook dat zal de wielrennerij wel weer overleven”. Waarop de onvermijdelijke vraag kwam: “Heb jij ook wel eens een motortje gebruikt”?
“Nee, natuurlijk niet”, bloosde Michael. Want hij wist dat mensen hem toch niet zouden geloven. Dus voegde hij eraan toe het gebruik van mechanische hulpmiddelen veel erger te vinden dan EPO.

“Dus je zou je nooit verlagen tot iets dergelijks”? De kijker ontwaarde een lichte aarzeling. “Euhh, euuh. Als iedereen zou gebruiken? Dan misschien weer wel. Je moet toch wat als je wil winnen. Ik hoop het niet. Ik zou me schamen. Maar ja, dan zou ik het misschien toch wel doen. Ik kan dat niet ontkennen”.

Zoals gezegd, Michael Boogerd is er een stuk eerlijker op geworden. Trek het even door. Zo bezien, is de wielrensport reddeloos verloren, al is het maar omdat de mogelijkheden met chips legio zijn. Een bange vraag is vervolgens of onze Svens nou echt heel anders redeneren dan de Michaels? Wat kan er trouwens niet verborgen worden in het tennisracket? In een golfstick? Een polsstok? En wat te denken van de bankiers? Maar dat is wellicht een ander verhaal.

Written by sjonkritmeester

January 24, 2014 at 11:19 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: