sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

WOENSDAG WACHT DE 1000 METER

leave a comment »

Vandaag, om 17.15 uur starten de Olympische Winterspelen in Sotsji. Achttien dagen lang krijgen we reclame, sport en reclame in ongelofelijke hoeveelheden over ons uitgestort. Zelfs is de eerste rel in de kiem gesmoord. Snowboarder Cheryl Maas toonde de camera haar regenbooghandschoen. Maar nee, het was geen protest tegen Ruslands anti-homobeleid. Welnee.

Intussen is de politiek met andere zaken bezig. Diep, diep beledigd zijn de oppositieleiders Ojik van GroenLinks, Pechtold (D66), Van Haersma Buma (CDA) en Roemer (SP). Bijzonder getroffen.
Dat minister Plasterk hen dat heeft aangedaan: Zomaar wat geroepen over 1,8 miljoen afgeluisterde telefoontjes. De Amerikanen de schuld gegeven terwijl de Nederlandse inlichtingendiensten verantwoordelijk waren.

Traditiegetrouw duiken nu de betrouwbare bronnen op. Waarop het NRC Handelsblad berichtte dat VVD- minister van defensie Jeanine Hennis-Plasschart haar collega al in oktober vorig jaar gewaarschuwd had. “Wees voorzichtig Ronald. Je loopt te hard”. Ook de ambtenaren van de AIVD zouden de minister iets dergelijks hebben ingefluisterd. “Onzinverhalen”, verklaarden het ministerie van binnenlandse zaken als defensie daarop. “Onzin is het allemaal”.

Sotsji. De sporters doen hun stinkende best. Aan de opgefokte verslaggevers zal het niet liggen. Helaas voor de oppositie. De PvdA laat haar minister niet vallen. Coalitiepartner VVD wil de professor met het grootste genoegen een tijdje laten hangen. Maar een kabinetscrisis? Nu? Op dit moment? Dinsdag is het Tweede Kamerdebat met minister Plasterk. Collega Hennis-Plasschaert is erbij. Het volk heeft zijn aandacht er niet bij. In het Heineken Holland Huis is het dolle pret. Woensdag staat de 1000 meter op het programma.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

February 7, 2014 at 12:57 am

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: