sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

DRS. JOOST HEEFT GROOTSE PLANNEN

leave a comment »

Nog maar 42 jaar is drs. Joost Eerdmans. Twaalf jaar geleden kwam hij als één van Pim Fortuyns LPF-schoothondjes de Tweede Kamer in. Pim was dood. Voor Joost begon het leven pas. Dat hij grootste plannen met ons heeft, maakte hij al snel duidelijk.

Zo diende hij een initiatiefwet in om minimumstraffen in te voeren. Met de LPF liep het slecht af, maar Joost is nooit uit beeld verdwenen. Probeerde met EénNL Nederland te veroveren, hetgeen mislukte. Om vervolgens wethouder in Capelle aan den IJssel te worden. Voor Wakker Nederland presenteerde hij de afgelopen drie jaar het programma Avondspits waar hij het gedachtegoed van rabiaat rechts vertolkte.

Gisteren was Joost Eerdmans te gast bij Buitenhof. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart mocht hij als lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam in debat met zijn grote concurrent Hamit Karakus van de PvdA. Dit was zijn kans. Hierop had hij gewacht. Gehakt maakte hij van zijn concurrent.

Hoe het zij, de winnaar van de Thorbeckeprijs voor welbespraaktheid in 2005 liet er geen misverstand over bestaan. Hij zal voor eens en altijd een eind maken aan de heerschappij van de socialisten. Hij laat Rotterdam weer bloeien. Hij maakt een eind aan de werkloosheid in de stad. Helpt het integratievraagstuk uit de wereld. Blaast de haven nieuw leven in.

Wat drs. Joost niet zei, was dat Rotterdam hem een mooi opstapje lijkt voor iets anders. Iets mooiers nog. Iets landelijks. Het Torentje wellicht. Maar zijn bril verraadde hem.

Written by sjonkritmeester

February 17, 2014 at 12:53 am

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: