sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

EVA JINEK BLOOSDE VAN GELUK

leave a comment »

Eva Jinek, presentatrice van het programma Eén op Eén, bloosde van geluk. Arie Slob, onkreukbare leider van de ChristenUnie, draaide er niet omheen. Gunde haar het echte verhaal: Als het kabinet de strafbaarstelling van de illegalen doorzet, trekt hij zijn steun in voor eerder gemaakte afspraken.

Komen, kortom, de akkoorden in gevaar waarmee de ChristenUnie als onderdeel van de constructieve oppositie heeft ingestemd. Staan de hervormingsvoorstellen van het VVD/PvdA-kabinet op losse schroeven omdat een meerderheid in de Eerste Kamer ontbreekt. Slob vertelde al eerder in de Volkskrant dat hij het met name staatssecretaris Teeven van veiligheid kwalijk neemt als die het binnenhalen van de strafbaarstelling van de illegalen ziet als het binnenhalen van zoet na het zuur van de kinderpardonregeling.

Houd me ten goede. Ik ben tegen de strafbaarstelling. Maar snap niet dat Arie Slob dit punt pas nu inbrengt. Waarmee ik maar zeggen wil, het Tweede Kabinet-Rutte is gedoemd, ten dode opgeschreven. Een machteloos vleugelloos musje dat dreigt geplet te worden tussen constructieven, socialisten, christenen, democraten en nationaalpopulisten.

Written by sjonkritmeester

February 25, 2014 at 10:55 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: