sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

‘ARIE SLOB IS OOK EEN DER ONZEN’

leave a comment »

De klokkenluider is star, rechtlijnig, vasthoudend, bijzonder principieel. En: “te eerlijk”. Aldus het NRC Handelsblad die het Grote Verhaal. “Te eerlijk”, het staat er echt.

Afin, het klokkenluiders-DNA zou wel eens perfect kunnen slaan op het karakter van Arie Slob, de politiek leider van de ChristenUnie die woensdag een bom onder het kabinet Rutte II legde. Immers, als dat de strafbaarstelling van de illegalen doorzet, komt het akkoord met de constructieve oppositie in gevaar. Dan zal de ChristenUnie zich terugtrekken. “Komt de uitvoering in gevaar. Dat maken wij niet mee”, vertelde Arie Eva in het programma Eén op Eén. Onkreukbaar noemde Eva Arie. Die dat, uiterst bescheiden, niet ontkende.

Onkreukbare Arie is het allemaal te veel geworden. Dat een cynicus als staatssecretaris Teeven zijn stellingname in verband bracht met de gemeenteraadsverkiezingen had hij ingecalculeerd. Maar dat de strafbaarstelling van de illegalen hem proeft als zoet wil de ChristenUnieleider niet meemaken.

Wat verder opvalt, is de stilte die op zijn uitspraken volgde. Een begrijpelijke stilte overigens, want het volk kan nog zo schelden op zijn politici, hun kwaliteiten in twijfel trekken, diezelfde politici kennen hun pappenheimers. Kennen het nest waaruit Arie komt. “Een typisch voorbeeld van het klokkenluidersnest. Behoorlijk principieel”. “Maar”, weten de politici, “Arie Slob is ook een der onzen”.

Written by sjonkritmeester

February 26, 2014 at 9:13 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: