sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

GEERT WILDERS TOONT ZIJN WARE AARD

leave a comment »

De Europese Unie stelt 11 miljard euro beschikbaar voor Oekraïne. Een woedende Geert Wilders eiste met spoed een Tweede Kamerdebat. Hij liet er het Radio 1-verkiezingsdebat voor lopen, maar stormde vijf minuten voor slot nog wel de studio binnen om van daaruit de luisteraars te informeren: “Schande. Geen geld voor onze eigen burgers. Maar wel miljarden naar dat corrupte zooitje in het oosten”.

De woede van de Nederlandse Poetin, zoals Francisco van Jole van Joop.nl hem noemt, is begrijpelijk. Al zijn plannetjes dreigen in duigen te vallen als het de Europese Unie lukt om Oekraïne aan zich te binden, en zo de Russische Poetin een hak te zetten. Opdat burgers zien dat zij er wel degelijk toe doet. Inmiddels is het Tweede Kamerdebat alweer achter de rug. Een meerderheid stemde in met de steun aan het bedreigde land.

Elf miljard euro is nogal een bedrag, hoewel de Oekraïense regering meer dan het dubbele denkt nodig te hebben om de ergste nood te lenigen. Een serieus debat daarover is geen overbodige luxe. Want zo werkt de democratie.

Alleen is het Wilders daar helemaal niet om te doen. Immers, met Oekraïne heeft hij niets op. Nul komma nul. Van hem mogen de Russen daar de lakens uitdelen. De boel verder corrumperen. De burgers koeioneren. Het land leegplunderen. De olieprijs opdrijven. De dictatuur herstellen. Het Westen een lesje leren. En vooral, de EU vernederen, zou Geert prachtig vinden.

Written by sjonkritmeester

March 5, 2014 at 11:41 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: