sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

VLADIMIR POETIN, EEN LOSER

leave a comment »

Gisteren was Derk Sauer te gast in College Tour bij Twan Huys. Succesvol zakenman. Uitgever van bladen. Woont al jaren in Rusland. Gelooft hij wellicht in Poetins droom het Sovjetrijk nieuw leven in te blazen?

In elk geval verdedigde de zakenman diens ingrijpen op de Krim omdat het schiereiland altijd Russisch was geweest totdat de Sovjetunie het in 1954 afstond aan de deelrepubliek Oekraïne.
Zelfs vindt hij Poetins optreden legitiem. Sauer zei geen vriend van Poetin te zijn. Maar dat hij hem ziet als een winnaar, was overduidelijk.

Houd me ten goede, de leiders van het Westen, de VS en de Europese Unie, hebben grote fouten gemaakt. De Amerikaanse regering is duidelijk overrompeld. In Oekraïne hebben de Europese diplomaten de zaak volledig uit de hand laten lopen.

Maar Poetin wil de Krim omdat hij Oekraïne is kwijtgeraakt. Het schiereiland is een compensatie voor het verlies dat de Russische president voelt. Kortom, Poetin is een loser. Waar hij dan wel weer in slaagt, is juist dat feit te verbloemen. Voorlopig tenminste.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

March 8, 2014 at 1:24 am

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: