sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

WOUTER BOS HEEFT STAPPEN GEZET

leave a comment »

De conclusie moet wel zijn: Oud-vicepremier en PvdA-leider Wouter Bos bevindt zich in een situatie van acute euforie. Het CBS had nog niet het einde van de crisis aangekondigd of hij had zijn verhaal al klaar: “Dankzij mij”.

Dat was vorige week donderdag in de Volkskrant. Wouter Bos in topvorm veegde de vloer aan met andersdenkenden, en dat was nog maar het begin. Want wat blijkt? Hij maakt deel uit van het zogeheten Crisisdiner, een groep van 17 economische en financiёle experts. “En”, schrijft het NRC Handelsblad, “pleitte tijdens een bijeenkomst in Amsterdam voor het houden van referendum over de euro”.

Waarlijk een lumineus idee. Om het creatief vermogen van Wouter Bos kan trouwens niemand heen sinds hij als formateur van het kabinet-Rutte II het kaartenspel introduceerde. Maar een referendum, nù, over de euro tart werkelijk de stoutmoedigste gedachten, ook al omdat hij het idee in 2005 zou hebben verworpen.

Kortom, de mens Wouter Bos heeft stappen gemaakt. Het doel is helder. Hij rekent op een massaal ja van de Nederlandse burgers, en hoopt zo Wilders en de PVV de wind uit de zeilen te nemen. De brille van het plan staat buiten kijf ware het niet dat de burgers de truc, het spelletje erachter wel eens kunnen doorzien. Waarmee het referendum als een boemerang terugkomt. Plan B in werking moet treden. Plan B?

Advertisements

Written by sjonkritmeester

March 10, 2014 at 11:37 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: