sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

ZELFS JANSMA OOGT ZORGELIJK

leave a comment »

De wereld moge bezig zijn met de Krim, de verschrikkingen in Syriё, de zoveelste bomaanslag in Irak of een verdwenen vliegtuig. Misschien voelen sommigen zich overvallen door het lenteweer. Een enkeling zal druk zijn met de gemeenteraadsverkiezingen.

Het moeilijkst te verwerken nieuws is toch wel de conclusie dat het Nederlands voetbalelftal niets te zoeken heeft op het wereldkampioenschap voetbal in Braziliё. De fijnproevers hebben de conclusie al getrokken. Gijp, Wilfred, De Snor, Willem, Valentijn zijn roerend eensgezind. Zelfs woordvoerder Kees Jansma oogt zorgelijk.

De 2-0 nederlaag in Parijs tegen Frankrijk is geen incident. Kansloos was het spel. Kansloos zijn de jongens van wie er maar drie in topclubs spelen. En van die drie is RvP net zo uit vorm als de club die hem betaalt, Manchester United. Arjen Robben is top en onomstreden, op voorwaarde dat hij heel blijft. AS Roma doet het goed in de Serie A. Helaas bereikte ons gisteren het droeve bericht dat Kevin Strootman met een brancard van het veld gedragen is. Iets met zijn knie!

“Verder hebben we”, weten de voetbalfijnproevers, “ weinig tot niets. Memphis Depay kan een grote worden. Met de klemtoon op worden. Van der Vaart is te dik en te druk met het liefdesleven. Wesley Sneijder is geen schim van de vroegere spelbepaler. Een doelman ontbreekt. De verdediging is talentloos en onervaren”.

Aldus de fijnproevers. Hun oordeel is dan ook unaniem: “Wat een vernedering. Grote schande. Boe”!

http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

March 10, 2014 at 12:48 am

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: