sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

NEEMT GEERT DE KUIERLATTEN?

leave a comment »

Een hele dag Geert Wilders achter de rug. Nog nooit heb ik zoveel correcte geluiden gehoord. Zoveel verontwaardiging gezien. Zoveel woede. De ene na de andere PVV’er verlaat het zinkende schip en redt zijn uitkering.

Intussen vraag ik me af, waarom deze volkswoede plaatsvindt? Waarom nu? Waarom ontstak een verkiezingsbijeenkomst in Den Haag de lont in het kruitvat? Wilders heeft een grens overschreden, hoor ik steeds weer.

Een grens. Welke grens? De man had alle denkbare grenzen al met voeten getreden. De kopvoddentaks, het Polenmeldpunt, Fitna. Hoe hebben we niet gelachen om de vondst, Partij van de Arabieren. Nog geen twee maanden geleden sloot Geert Wilders een verbond met zes Europese extreemrechtse partijen. Ja, nu wil hij minder Marokkanen in Nederland.

Misschien implodeert het PVV-model. Misschien niet. Misschien slagen we erin Wilders monddood te maken. Honderden aanklachten zijn bij het Openbaar Ministerie ingediend. Justitie heeft geen keus, moet haast wel een onderzoek instellen.

Waarmee de Wildersshow opnieuw van start kan gaan. En nog steeds willen we niet begrijpen hoe diep de onvrede in de samenleving is verankerd. Hoeveel mensen zich in de steek gelaten voelen. Natuurlijk heeft Wilders gefaald. In plaats van de zorgen van zijn aanhang serieus te nemen, koos hij voor de makkelijke weg van de onderbuikgevoelens.

Hoe het zij, voor Geert Wilders is er geen terug. Alleen maar zijn tijd uitzitten in de Tweede Kamer is geen optie. Vermoedelijk zal hij in versneld tempo het pad van de radicalisering afleggen. Maar ach. Misschien heeft hij er wel schoon genoeg van. Neemt hij de kuierlatten. Waarop de stilte in Nederland zal invallen, een stilte die sommigen best zal bevallen.

http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

March 21, 2014 at 10:50 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: