sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

JOOST EERDMANS WORDT GENOEMD

leave a comment »

Het NRC Handelsblad heeft gelijk. Geert Wilders blijkt niet in staat een groep van vijftien, dertig man bijeen te houden. Dus is het niet eens de vraag of hij ooit in staat zal zijn het land te leiden. Dat gaat niet lukken.

Zijn we daarmee van het enige PVV-lid af, de man die zelfs de goedlachse Rutte met deuren deed slaan? Zaterdag bleek dat hij koos voor een alles- of niets –strategie. De dood of de gladiolen. Meestal, zo is de ervaring, loopt dat slecht af. Is dit soort leiders ook niet bij machte een stap opzij te zetten, en loopt zij linea recta op de politieke afgrond af. Zal Wilders dus het land blijven verblijden met steeds schrillere kreten, maar verder niet zo heel veel kwaad meer kunnen aanrichten.

Met de uittocht van al die PVV’ers lijkt daarom verontrustender de plotselinge roep om een partij van fatsoenlijk rechts. Een partij, vermoed ik, rechtser dan rechts. Rechtser dan de VVD dus, en die is al zo rechts. Zelfs is al een naam gevallen. Genoemd wordt, Joost Eerdmans, de leider van Leefbaar Rotterdam, de jonge vrind van Pim Fortuyn. Presenteerde vorig jaar nog een radioprogramma voor het rechtse geluid. Een brandende ambitie heeft hij in elk geval, en de Krant van Wakker Nederland ziet het beslist in hem zitten.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

March 24, 2014 at 7:00 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: