sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

VRIJHEID VAN DER G., EEN ILLUSIE

leave a comment »

Er is geen onderzoek gehouden. Maar dat heb ik ook niet nodig. Het land heeft zich allang verzoend met de voorwaardelijke invrijheidsstelling van de moordenaar van Pim Fortuyn. Behalve de familie van Pim. En diens vrinden, natuurlijk.

De hype is voorbij. De VVD heeft de verkiezingsbelofte al ingeslikt. Staatssecretaris Teeven heeft zijn verlies genomen. Wel verraadt zijn krijgshaftige blik dat hij Volkert van der G. geen moment uit het oog zal verliezen. Een enkelband zal hem daarbij helpen. En verder moet Volkert niet denken dat hij zich ook maar iets kan veroorloven.

Niettemin doen bepaalde media hun uiterste best het al twaalf jaar sluimerende vuur op te porren. Radio 1 gaat daarin voorop. Het is ongelofelijk hoe amateuristisch, hyperig en hypocriet deze zender zich profileert.

Dus was de vrijlating van Volkert van der G. de stelling van de dag. Mocht Pims beste vrind en oud-chauffeur Hans Smolders voor de zoveelste maal geschokt reageren. En Radio 1 staat hierin niet alleen. Een prachtig staaltje van de richting waarin Nederlandse nieuwsmedia zich bewegen, gaf ook de hoofdredacteur van de Nieuwe Revu, Erik Noomen.

Deze haakte in op het absolute verbod voor Van der G. om contact met de pers te hebben. “Dat gaat niet lukken”, voorspelde Noomen die wist dat de Nederlandse pers alles in het werk zal stellen om hem aan de praat te krijgen. Volkert van der G. daarom op zal jagen. Dag en nacht voor zijn huis zal liggen.

Gevreesd moet worden dat Noomen een realistisch beeld heeft van wat de journalistiek anno 2014 beweegt. De rechter mag besloten hebben tot de voorwaardelijke vrijlating van Volkert van der G. De Nederlandse media laten de komende maanden zien wie in dit land de echte baas is.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

March 26, 2014 at 11:01 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: