sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

PREMIER RUTTE BELOOFDE AL VEEL

leave a comment »

Premier Mark Rutte liet het Jeugdjournaal naar het Torentje komen. Hij wilde alle bange Marokkaanse kinderen in het land geruststellen. “Niemand hoeft weg. Niemand wordt zomaar het land uitgezet. Hier dulden we geen discriminatie”, verzekerde hij de kijkertjes

Mocht er nog een Marokkaans kind twijfelen, gooide de premier er een dag later een schepje bovenop. Nu had hij toch een argument dat zelfs de meest notoire twijfelaar moest overtuigen. “Als Geert Wilders in de tijd van het VVD/CDA gedoogkabinet had gezegd dat Nederland beter af was met minder Marokkanen, had ik dat niet geaccepteerd. Dan zou dat het einde van het kabinet zijn geweest”.

Aldus de premier die het twee jaar met Wilders en de PVV heeft uitgehouden. Die alles heeft geslikt. Wat heet, geen dag ging er voorbij zonder incident. Nog voel ik de schaamte voor een regering die ook mij vertegenwoordigde. Herinner ik me hoe VVD en CDA, Wilders en de PVV legitimeerden tegen alle waarschuwingen in. Hoe kwaad hij was toen Wilders de stekker uit het kabinet getrokken had. Hoe hard hij met de deuren sloeg, en er nog harder bij vloekte.

Tsja, premier Mark Rutte adviseerde de collegae altijd zich niet zo op te winden, niet steeds weer te reageren als Wilders weer eens een rood stuk vlees de groep ingooit. Beloofde de hard werkende Nederlander eens 1000 euro. Niet te tornen aan de hypotheekrenteaftrek. Geen cent te geven aan Griekenland. En, met de hand op zijn hart: “Geen proefverlof voor Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn”.

Vier jaar heeft premier Rutte nu de touwtjes in handen. Het land heeft hem leren kennen als een goedlachse politicus die op z’n zachtst gezegd een tamelijk aparte manier heeft om met de waarheid om te gaan. Alles bij elkaar genomen, lijkt het me nou niet direct een geruststellende gedachte voor bange Marokkaanse kindertjes.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

March 28, 2014 at 11:06 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: