sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

‘DEURNE’ MAAKT LAND NIET VEILIGER

leave a comment »

Rechts Nederland heeft er weer twee, misschien wel drie, wie weet vier zetels bij. Het volk herinnert zich de adviezen van politici uit die hoek maar al te goed. De twee gedode overvallers, Marokkanen natuurlijk, van een juwelier in het Brabantse Deurne ontvingen hun verdiende loon. Namen het risico dat hoort bij de uitoefening van hun vak.

Juristen en politici uit de andere hoek uiten zich iets genuanceerder. Unaniem vinden zij dat de hoofdofficier van justitie mr. Bart Nieuwenhuizen wel erg snel uitkwam op het vermoeden van noodweer. Immers, te veel is nog onduidelijk. Maar hoe dan ook, zou een drama als in Deurne een zaak zijn waarover de rechter zich moet uitspreken zodat die kan vaststellen of er sprake is van gerechtvaardigde zelfverdediging.

In Eindhoven en Deurne gingen de vrinden van de overvallers de straat op. Want waar gaat het naar toe als de slachtoffers van een gewapende overval het recht in eigen hand nemen? Het antwoord staat in de sterren geschreven. Maar zoveel staat vast: Veiliger wordt het niet in Nederland. Niet voor juweliers. Niet voor lieden die gemakkelijk geld denken te verdienen. Niet voor toevallige omstanders.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

March 31, 2014 at 11:36 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: