sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

SOCIALISME, TOE AAN VERBOD

leave a comment »

De socialistische Franse president François Hollande had het waarschijnlijk al voor de verkiezingen besloten. Premier Jean-Marc Ayrault moest plaatsmaken voor Manuel Valls. Om het presidentschap nieuw leven in te blazen. De economie opnieuw te verslaan.

Valls staat bekend als een rechtse socialist. Dat wil zeggen, meer nadruk op begrotingsevenwicht. Lastenverlichting zal een thema zijn. Ook zal hij streng optreden tegen criminaliteit.

Twee weken na de verpletterende verkiezingsnederlaag stuurt ook de PvdA haar koers bij. Hulp krijgt de partij van Diederik Samsom daarbij van het CPB-rapport. De economische groei zet door. Ruimte voor lastenverlichting dus. Waarop de twee regeringspartijen maar weer eens tot een ruil besloten. De PvdA kreeg haar streep door de strafbaarstelling van de illegaliteit. De VVD mag de hogere inkomens verwennen.

Waar niet, zitten de socialisten in de hoek waar de klappen vallen? Misschien, is een conclusie, moeten we het socialisme verbieden. Het is 2014. Maar al veel langer bedrijven de socialistische partijen als hoeders van de verzorgingsstaat in Europa een politiek tegen beter weten in. Aan beloften is geen gebrek. Je zou het ook kiezersbedrog kunnen noemen. Het zijn de economische rekenmeesters die de koers uitzetten en bepalen. En die rekenmeesters zijn van de neoliberale scool voor het begrotingsevenwicht.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

April 1, 2014 at 8:27 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: