sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

MR. JORIS DEMMINK IS ONSCHULDIG

leave a comment »

Zoals wel vaker, geloof ik in het oordeel van misdaadjournalist Peter R. de Vries. De voormalige topambtenaar bij justitie, mr. Joris Demmink, is onschuldig. Hem wordt groot onrecht aangedaan.

Aanvankelijk sloeg ik al de Demminkverhalen over. Maar ik kwam er niet onderuit. Er waren er zoveel. Dus las ik over bronnen, vaag en van lang geleden, over een pedofilienetwerk in de hoogste kringen. In Turkije of Tsjechiё zou mr. Demmink zich hebben vergrepen aan jonge jongens. Zijn chauffeur zou zich in 2003 beklaagd hebben. Alleen was de man al in 2000 overleden.

Gisteren waren bij Pauw en Witteman, oud-chauffeur Hans Bakker en Peter R. de Vries te gast. De heer Bakker ontkende met klem wat het Algemeen Dagblad uit zijn mond had opgetekend. Peter R. de Vries was overtuigd van de onzin van de beschuldigingen. “Er is geen spoor van bewijs. Er zijn louter vage beschuldigingen”. En, “hoe herken je een man na twintig jaar”, vroeg hij Paul Witteman. Dat wist de presentator ook niet.

Het zal verbeelding zijn, maar het had er toch veel weg van dat de presentator in verwarring was gebracht. Logisch, want Peter R. kende geen twijfel. Was helder. Volgens hem gaat het om een groep fanatici, zeer actief op het internet en behept met het virus van complotdenken, vastbesloten om mr. Demmink aan de hoogste boom te hangen. De zakenman drs. Poot zit erachter, een man vervuld van wraak jegens de overheid. Zo mogelijk nog fanatieker is de journalist, Micha Kat die belooft heeft door te gaan tot zijn laatste snik. Ook het Algemeen Dagblad houdt vol.

Waar rook is, is vuur, aldus een oude volkswijsheid. Alsof de Middeleeuwen zijn teruggekeerd. De pedofiel is de heks van toen. Je zal maar vals beschuldigd worden. Nee, mr. Joris Demmink is onschuldig.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

April 8, 2014 at 9:58 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: