sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

NATUURLIJK STAAT KIND VOOROP

leave a comment »

Stop P, stop het pesten’, heet het RTL-programma. Maar helaas, scholen willen niet meewerken. Zelfs heeft het Einstein Lyceum in Hoogvliet een kort geding aangespannen om uitzending te verhinderen. Probleem is opnieuw, het gebruik van de verborgen camera.

Ach en wee. De programmamakers snappen er niets van. Ook RTL zet door. Immers, Johnny de Mol doet mee, het levende bewijs dat de programmamakers louter het grotere maatschappelijke belang voor ogen hebben, om voor eens en altijd een eind te maken aan het fnuikende pestprobleem.

Wie anders suggereert, snapt er niets van. Moet wel zijn behept met een soort van cynisme, totaal vreemd aan de programmamakers en RTL. Alsof Johnny de Mol ooit zou meewerken aan een programma dat niet deugt. Alleen de gedachte al, is te belachelijk voor woorden.

Natuurlijk is ook elke vergelijking uit den boze met het omstreden RTL-Eyeworksprogramma, ‘Tussen leven en dood’ van twee jaar geleden, toen verborgen camera’s opnamen maakten van niets vermoedende patiënten in de Spoedeisende hulpafdeling van het VUmc. De rechter veroordeelde de makers wegens schending van het medische beroepsgeheim.

Maar, weten de programmamakers, een school is geen ziekenhuis. Zij weten wat ze doen. Alles is doordacht. Ouders doen niet zomaar mee. Het gepeste kind staat voorop. Het gaat hier om veiligheid. Ook het gepeste kind heeft daar recht op. Scholen falen in het anti-pestbeleid. Dat therapeuten en de kinderombudsman klagen, komt voort uit angst. Hun broodwinning is in het geding. Want wat hebben zij nog te doen als RTL een kant en klare oplossing biedt?

En dan die flauwekul, betreffende schending van de privacy. Wie niets op zijn kerfstok heeft, heeft niets te vrezen. Wie voor privacy vecht, levert een achterhoedegevecht. De ontwikkelingen zijn niet tegen te houden. Dat noemen we vooruitgang. Denk toch eens aan de voordelen. RTL en Johnnie de Mol leveren daaraan hun aandeel, met alle liefde, goedertierenheid, vakbekwaamheid en integriteit waarover zij beschikken. Geen twijfel dus. De rechter zal vóór ‘Stop P’ kiezen.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

April 10, 2014 at 12:11 am

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: