sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

OEKRAÏENS LEGER GRAAFT ZICH IN

leave a comment »

11 april 2014 Evgeniy Levchenko opperde het voorzichtig bij Pauw en Witteman. Herinnerde aan het jaar 2003 en de Amerikaanse bewijzen over massavernietigingswapens in Irak. “Zijn die beelden over de Russische troepenmacht aan de grens wel echt”? waarop gastheer Paul Witteman grimlachte: “Dat meen je niet”! “Nee, grapje. ’s Zien hoe jullie zouden reageren”, stelde de Oekraїense oud-voetballer hem gerust.

Het moet dus verbeelding zijn geweest. De gedachte dat het Levchenko ernst was, berust op een misverstand. Niettemin is hij de enige niet die vragen heeft bij de NAVO-berichten dat Rusland een 40.000 man sterk leger heeft gestationeerd, dichtbij de grens met Oost-Oekraїne. Satellietbeelden zouden het bewijzen. “Die beelden zijn oud”, beweren de Russen met de hand op het hart.

Het blijft een opvallend fenomeen,de lethargie waarmee het Westen de Oekraїne-crisis benadert. Een Nederlandse handelsmissie wordt afgeblazen, maar dat mag geen sanctie heten. Het leven gaat zijn gang. Over de Krim praat niemand meer. Minister Timmermans van buitenlandse zaken vindt de ontwikkeling eng. De regering in Kiev heeft de bezetters van gebouwen in Oost-Oekraїense steden de wacht aangezegd. Aan de grens graven ongeoefende jongens zich in.

Zoveel staat vast. De wereld zal er snel achter komen of de NAVO-berichtgeving op waarheid berust. Maar nu eerst het gas. http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

April 10, 2014 at 10:36 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: