sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

‘HAP NIET’, IS MARKS ADVIES

leave a comment »

Hoe gelukkig is het land niet, met een premier als Mark Rutte? Altijd vrolijk, goedgeluimd. Een man, opgeruimder van karakter, bestaat niet. Met iedereen kan hij overweg.

Vier jaar zit de VVD-leider in het Torentje, vanwaar hij het land wat traag door de crisis sleept. Maar dat is voor premier Mark geen reden afstand te doen van zijn aangeboren optimisme. Ten diepste is hij overtuigd van de juistheid van het beleid.

Geen gebrek aan zelfvertrouwen dus. Als premier heeft Mark maar één serieuze tegenvaller gehad, de breuk met Geert, de leider van de PVV. Die een loopje met hem nam. Waarop de premier, geheel tegen zijn gewoonte in, in woede uitbarstte. Zelfs sloeg hij met deuren. Om weer aan de slag te gaan, opgeruimd en welgemoed als gewoon. Voortaan, had hij zich voorgenomen, zou hij het anders doen. Als geen ander kan Geert anderen frustreren, in woede doen uitbarsten. Mark heeft hem echter door. Laat zijn goede humeur niet vergallen als Geert weer eens een stuk rood vlees de meute ingooit.

De les van Geert is voor de premier een levensles. In het wekelijkse gesprek met de minister-president was hij overduidelijk. Nooit meer zal iemand hem een oor aannaaien. Dus deelt Mark ook de zorgen niet van zijn collega’s in Europa. Kan hij zelfs de president van de Verenigde Staten geruststellen: “Hap niet”, is zijn advies, “op elke wind die onze goede collega Vladimir doet”.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

April 11, 2014 at 9:45 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: