sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

VVD’ERS WAARSCHUWEN POETIN

leave a comment »

Met naar het schijnt, drie roestige tanks, twee vliegtuigen, een helikopter en een stuk of wat nauwelijks bewapende soldaten probeert de Oekraїense regering in Kiev de orde in het oosten te herstellen.

Maar de Russische president heeft het allemaal keurig uitgedacht. Twee maanden geleden was hem Oekraїne afgenomen. Hij handelde razendsnel. Pakte eerst de Krim terug. Nu is het oosten aan de beurt. Alles voor het grote doel, Rusland voor de Russen. Rusland, weer een wereldrijk. Drie tanks! Die moet hij makkelijk aankunnen.

Waarop Nieuwsuur twee VVD’ers, generaal b.d., senator Frank van Kappen en Europarlementariёr, Hans van Balen vroeg om commentaar. “Nee, nee. Dit is niet wat Poetin wil”, betoogde de generaal buiten dienst. Zelfs meende hij dat de zaken Poetin de grip op de gang van zaken verloren had. Wel moest het Westen snel zijn. Stevige sancties afkondigen die pijn doen.

De televisiekijkers kennen Hans van Balen van het Majdanplein in Kiev vanwaar hij met een gebald vuistje de opstandelingen een hart onder de riem stak. Ook hij waarschuwde Poetin eieren voor zijn geld te kiezen. “Want”, beloofde de liberaal, “Europa zal er niet voor terugschrikken de noodzakelijke stappen te zetten”.

Bij Pauw en Witteman was een derde VVD’er te gast, minister van defensie Jeanine Hennis-Plasschaert. Ze was charmant als altijd. Wees op het belang van een sterke krijgsmacht.

Drie VVD’ers die iets met defensie hebben. De Russische president leek nauwelijks onder de indruk. In elk geval waarschuwde hij Kiev en de vijand in het Westen voor de zoveelste keer. Als het moet, geeft hij zijn leger opdracht in te grijpen. En snel!
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

April 15, 2014 at 10:39 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: