sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

INTUSSEN VOLTREKT ZICH DE DECEPTIE

leave a comment »

De NAVO stuurt versterkingen naar bange landen in Oost-Europa. De VS en de EU beraden zich op strengere sancties. Vandaag is het topoverleg in Genève. Voor iedereen die iets heeft met democratie, vrijheid en mensenrechten, voltrekt zich intussen de deceptie.

En scheidt het Russisch sprekende deel zich van West-Oekraïne af. Poetin krijgt zijn federatie. Welhaast zonder slag of stoot heeft hij het na de Krim, ook in Oost-Oekraїne voor het zeggen gekregen. Nou had hij dat al wel via de oligarchen en zijn Oekraïense vazal Janoekovitsj, maar na het gewenste referendum wordt de Russische grip formeel.

Intussen staan de Oekraïners voor gek die maandenlang op het Majdanplein in Kiev demonstreerden voor iets dat leek op democratie en vrijheid. Voor minder corruptie. Wat zij kregen was een regering, niet bij machte het land te verdedigen. Blijken de ferme liberalen als Guy Verhofstadt en Hans van Baalen niets dan loze kreten te hebben geslaakt. Lijkt de Europese Unie vooral geïnteresseerd in de zakelijke belangen. En denkt Amerika: ‘Europa leert het nooit’.

De wereld zal zien waar het Russische denken in invloedssferen uiteindelijk op uitdraait. Vooralsnog stralen de 27 lidstaten van alles uit, behalve eensgezindheid. Dus is de kans levensgroot dat de Eurosceptische partijen bij de verkiezingen van 22 mei een grote slag zullen slaan.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

April 16, 2014 at 9:32 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: