sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

VLADIMIR, DE VRIENDELIJKE DICTATOR

leave a comment »

Dus Vladimir is een charme-offensief begonnen. “Natuurlijk hoeft niemand bang te zijn voor een nieuwe Koude Oorlog. Niks IJzeren Gordijn. Wat wij willen is een vrij Oekraïne waar de Russen het voor het zeggen hebben”, liet hij de wereld in zijn gesprek met het volk.

Waarop de gevluchte klokkenluider Edward Snowden hem de vraag stelde: “Of Rusland ook massaal en illegaal datagegevens verzamelt van de Russische burgers”? Vladimir zette zijn trouwste ogen op. Toonde zich in het geheel niet beledigd. “Maar hoe kon Mike zoiets nou denken? Geen sprake van dat Rusland zoiets onvergeeflijks zou doen. Het zou bij hem, Vladimir Poetin, president van de Russische Federatie, niet eens in het hoofd opkomen. Bij geen enkele Rus, trouwens. Want het is tegen de wet”.

Het Russisch-Amerikaans-Oekraïens-Europese topoverleg over de crisis in Oekraïne in Genève is een groot succes. Het NOS-Journaal spreekt van een doorbraak. Alle strijdende partijen moeten hun wapens inleveren, en de bezette gebouwen ontruimen. Er komt een dialoog over hervorming van de grondwet en meer autonomie voor de regio’s.

Geen woord over de bezetting van de Krim. Ach, het zijn precies de doelen waarmee Vladimir zijn actie tegen Oekraïne inging. Vriendelijk ogende dictators. Let op! Die zijn op hun gevaarlijkst.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

April 17, 2014 at 7:57 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: