sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

ZO WERKT DE DEMOCRATIE, NIETWAAR?

leave a comment »

Euro News pakte groots uit. De Europese zender zond gisteravond een debat uit tussen vier kandidaten voor het voorzitterschap van de Europese Commissie. Drie van hen kent Europa wel: Martin Schulz, de Duitse socialist, Jean-Claude Juncker, christendemocraat uit Luxemburg, en Guy Verhofstadt, de liberale oud-premier van Belgiё. De vierde kandidate was Ska Keller, ook uit Duitsland, is minder bekend.

Alle vier zijn overtuigde Europeanen. En democraten. Schulz is de voorzitter van het huidige Europese Parlement. Juncker was voorzitter van de Europese Commissie en 19 jaar lang premier van zijn land. Verhofstadt is misschien wel de bekendste voorstander van een federaal Europa. In de week van 22 mei vinden de verkiezingen plaats voor het Europese Parlement dat één van de vier zal voordragen als voorzitter van de Europese Commissie. Zo werkt de democratie, nietwaar?

NOS-correspondent Chris Ostendorf weet het echter zeker. “Ska Keller maakt sowieso geen kans op het voorzitterschap. En de drie mannen eigenlijk ook niet. De grote favoriet ”, aldus Ostendorf, “is IMF-directeur , Christine Lagarde. Dat de kiezer het maar weet”.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

April 29, 2014 at 12:18 am

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: