sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

EEN STUKJE ONVERGETELIJKE TV

leave a comment »

Misschien was het een goedmakertje voor een minder geslaagd seizoen of een afscheidscadeau voor Paul Witteman. Hoe het zij, gisteravond zat bij Pauw en Witteman, Daley Blind aan tafel, de aanvoerder van kampioen Ajax.

Dailey Blind is niet het bekendste gezicht van voetballand. Hij heeft wel een prima jaar achter de rug. Voor de vierde keer op rij kreeg Ajax zondag de kampioensschaal uitgereikt. Daley was er alle keren bij. Zeer waarschijnlijk mag hij mee naar Braziliё waar over zes weken het wereldkampioenschap voetbal begint.

De Ajax-aanvoerder zat er wat onwennig bij. Wat maakt het uit. Jeroen Pauw en Paul Witteman hadden hun zin, en daarbij kwam het mooi uit dat de voetbalwereld sinds zondag op zijn kop staat. De donkere FC Barcelona-speler Alves had daarvoor gezorgd toen hij de banaan opat die een toeschouwer het veld op had gegooid.

“Geweldig. Fantastisch. Briljant”. Euforisch waren de commentatoren. “Zo moet je voetbalracisme aanpakken”. Vervolgens stroomde het internet vol met selfies van voetballers en bananen. Waarop een stukje onvergetelijke Nederlandse televisie zich opdrong. Er werd een banaan op tafel gegooid. Pauw en Witteman vroegen niet. Ze eisten, dwongen Dailey het voorbeeld van Alves te volgen. Ook moest en zou de voetballer daarvan een selfie maken, en direct op het internet plaatsen.

Geen idee waarom het duo tot deze actie kwam. Ik kan maar één verklaring bedenken, en wel deze: De programmamakers van Pauw en Witteman wilden op die manier de kijkcijfers opkrikken.

Written by sjonkritmeester

April 30, 2014 at 12:59 am

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: