sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

‘ROOD-WIT TOT ONZE LAATSTE SNIK’

leave a comment »

Er ontbreekt er maar één, namelijk de officiële fanclub. Mààr: EHV Hools, EJK, PSV Ultras, Vak T en U, EFC youth, Lighttown Madness, Oostfront, Stadionbar De Aftrap en PSV Fans United. Wie kent de namen niet waarmee de supporters zich tooien? Supporters van eredivisieclub PSV die tot het uiterste gaan om hun club te redden.

“Al zes jaar geen kampioenschap gevierd. Dat kan dus niet. Dat moet afgelopen zijn. “Weg met directeur, Marcel Brands. Ook Phillip Cocu moet een stapje terug. Wij eisen een toptrainer die van wanten weet. Een man met gezag die weet hoe hij die verwende voetballertjes aanpakken moet. En dat de voorzitter van de Raad van Commissarissen, de heer Swinkels, ook eens in de spiegel kijkt ”.

Kijk, zo doen ze dat in de voetbalhoofdstad van het land, Eindhoven. Daar hoeven de supporters, “rood-wit tot onze laatste snik”, geen maskers op. Geen bussen tot stoppen te dwingen. Vuurwerk gebruiken ze alleen met de jaarwisseling. Aan bedreigingen doen ze niet, hoewel hun wake-up call alweer dateert van 13 december 2013”. Zij maken een statement.

Me dunkt, het voorbeeld verdient navolging. De zogenaamde supporters in de rest van het land kunnen er een puntje aan zuigen. Was het niet in Leeuwarden dat voetbaltuig het trainingsveld bestormde? In Nijmegen was de situatie nog maar twee weken geleden zeer dreigend. In Maastricht vielen rake klappen. De hooligans van 010 zijn berucht. Lees de Volkskrant van gisteren: Ajax mag voor de vierde keer op rij het kampioenschap hebben behaald, een organisatie die kwaadwillige onruststokers niet durft aan te pakken, is tot de ondergang gedoemd.

Terug naar Eindhoven. Noem het een revolutie.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

May 2, 2014 at 12:03 am

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: