sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

ALLEEN BUURTBEWONERS ONTBRAKEN

leave a comment »

De rode dubbeldekker leverde de zeven kandidaten keurig op tijd af. Onder hen, PvdA-lijsttrekker Paul Tang, oud vakbondsvoorzitter Agnes Jongerius, de vroegere NOS-correspondent, Paul Sneijder. Diederik Samsom was erbij. Voorzitter Hans Spekman, ook natuurlijk. ‘Voor een sterker en socialer Europa’. Daarmee gaat de PvdA de verkiezingen voor het Europese Parlement in.

Zaterdag was de start in Eindhoven. Het was een voorzichtige start ìn, zoals het voor een socialistische partij hoort, een krachtwijk. Ik telde een twintigtal PvdA-campagnemedewerkers. Misschien waren het er 25. De lokale afdeling was keurig vertegenwoordigd. Wethouder Depla heette iedereen hartelijk welkom in zijn stad.

Diederik deed de officiële aftrap. Hij sprak over de cynici die niets van de EU weten willen of zij die alleen maar aan de ondernemersbelangen denken. En over de optimisten die geloven in Europa en waartoe de PvdA gerekend moet worden. De partij die het evenwicht zoekt tussen een gezonde begrotingspolitiek en een maatschappij die iedereen kansen biedt.

Waarop lijsttrekker Paul Tang een bevlogen toespraak hield. “Wij gaan er keihard tegenaan. Werk. Banen. Werk. Plus een eerlijker verdeling van de lasten. Dáárvoor”, bezwoer hij, “zullen wij ons uiterste best doen. Wij gaan voor de vijf procentnorm”.

Werk, dacht ik. Werk. Werk. Misschien had de PvdA zich dat in 2012 moeten bedenken. Maar goed, het weer was prima. Tikje fris en een zonnetje dat met steeds grotere regelmaat door de wolken wist te breken. Prima omstandigheden dus waaraan ook de goed verzorgde barbecue meewerkte. Wijntje erbij. Louter vrolijke gezichten. Je proefde optimisme. Alleen de buurtbewoners ontbraken. Zes, zeven waren er misschien.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

May 4, 2014 at 10:45 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: