sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

EENS WAS ROTTERDAM LINKSE STAD

leave a comment »

In Rotterdam zullen met name de bijstandsgerechtigden zich verheugen op de komst van het nieuwe gemeentebestuur. De voorzieningen voor de bijstandsgerechtigden worden afgebouwd. Ook kansarmen en illegalen krijgen te maken met strenge handhaving, want: “In de tweede stad van het land is geen plaats voor mensen op de bagagedrager”.

Zoals de radioluisteraars gewend zijn, maakte Joost Eerdmans als leider van Leefbaar Rotterdam van zijn hart geen moordkuil bij de bekendmaking van het coalitieakkoord waaraan ook D66 en het CDA hun fiat gaven. De partijen kwamen daarin overeen dat Rotterdam een gezelliger stad worden, met terrasjes aan de Maasboulevard. Ondernemers en hardwerkende burgers krijgen een belastingverlaging. Ook komt er een grondige reorganisatie van het ambtenarenapparaat. Als kers op de taart, neemt Eerdmans zelf de verantwoordelijkheid voor het veiligheidsbeleid, en in goed overleg met PvdA-burgemeester Aboutaleb.

Eens was Rotterdam een linkse stad. Toch benieuwd hoe de gemeente de participatiemaatschappij er vorm gaat geven. Veel gelukzoekers op bezoek bij hulpbehoeftigen, en wethouder Eerdmans die daar scherp op toeziet, is zo maar een veronderstelling.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

May 8, 2014 at 9:36 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: