sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

EINDE DIEDERIK SAMSOM NADERT

leave a comment »

Tien Tweede Kamerzetels geeft Maurice de Hond (www.peil.nl) aan de PvdA. Niets kan de partij van Diederik Samsom nog goed doen. De kiezers hebben het helemaal gehad, of het nu gaat om de kinderpardonregeling, de collegeperikelen in Amsterdam, de bezuinigingen. Zelfs de trouwste kiezers keren zich af.

“Zit stil. Wacht tot de storm overgaat”, kan een verstandig advies zijn. Helaas, de Europese verkiezingen zijn aanstaande. Er moet iets gebeuren. Dus besluit de campagneleiding de sprong in het diepe te wagen, en gooit in doodsnood een anti-PVV website, de vrienden van Wilders het internet op. De extreemrechtse vrienden met wie Wilders in Europa in zee is gegaan zijn onder andere, het Franse Front National, de Oostenrijkse FPÖ, de Liga Nord uit Italiё. Slechte vrienden dus.

Is het verstandig wat de PvdA heeft gedaan? Vermoedelijk niet. Maar of het iets uitmaakt, is de vraag. Immers, de partij heeft alle geloofwaardigheid verloren. Misschien had prominent Frits Bolkestein geen bijbedoelingen. Maar de liberale lofzang op minister van financiën, Jeroen Dijsselbloem, zal bij de socialistische kiezers slecht gevallen zijn. Nee, dit gaat niet meer goed komen.

Er is geen keus. De Europese verkiezingen beloven opnieuw een teleurstelling te worden. De PvdA moet na 25 mei breken met de VVD, maar durft dat vermoedelijk niet aan. Dus zal Diederik Samsom moeten opstappen, waarna de partij in chaos vervalt, en het land waarschijnlijk ook.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

May 11, 2014 at 10:56 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: