sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

ZIJ VREZEN VOOR ONTWRICHTING

leave a comment »

Ze komen eraan, met honderden tegelijk, zo’n duizend in de week: Mensen, vluchtelingen, asielzoekers. Sommigen noemen hen gelukzoekers. Het lijkt de jaren 1990 wel. Asielcentra kunnen de toestroom niet aan. Er komen mobiele grenscontroles. De overheid roept burgers tot de grootste waakzaamheid op.

Staatssecretaris Fred Teeven had een goed moment gekozen om het land te alarmeren, een week voor de Europese verkiezingen. In het programma Eén op Eén schilderde hij de Apocalyps voor. Zijn informanten waarschuwen hem al weken voor de toestroom van vooral Eritreeёrs en Syriёrs.

Een spoeddebat in de Tweede Kamer vond gisteren plaats. De PVV was woedend, eiste directe sluiting van de grenzen, uittreden uit Europa en diende een motie van wantrouwen in. Staatssecretaris Teeven verdedigde zich zoals het land hem inmiddels kent: manhaftig, daadkrachtig. Hij overleefde de motie met groot gemak. Alleen staat hij met lege handen.

Maar Fred Teeven zou Fred Teeven niet zijn als hij zijn maatregelen niet neemt. “Vluchtelingen”, aldus de staatssecretaris moeten in de regio worden opgevangen. Dat is de afspraak”. Hij beloofde contact op te nemen met Italiё, want hij vermoedt dat de Italianen mensen ongeregistreerd Europa insturen. Ook wil hij actie tegen de mensensmokkelaars die goud geld verdienen.

Eritrea. Syriё. Miljoenen vluchten uit die landen omdat zij de dood vóór willen zijn. In de kampen heersen vreselijke toestanden. Vijftig procent kans hebben de vluchtelingen om de boottocht over de Middellandse Zee te overleven. Minister Timmermans van buitenlandse zaken zat gisteren bij Pauw en Witteman. Staatssecretaris Teeven zei het eerder. Zij vrezen ontwrichting van de Nederlandse maatschappij.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

May 15, 2014 at 10:27 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s