sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

‘WE DOEN NIET AAN POLITIEK’, HOOR JE DAN

leave a comment »

Die werkgevers toch. Ze zijn zo boos. Wat heet, ze zijn vreselijk kwaad. Woedend. Ziedend. Ze houden het niet meer. Die vervloekte Geert Wilders met zijn subversieve, provocatieve acties. Fitna, en nu weer dat rare stickergedoe. De schade die hij aanricht. Het belastinggeld dat hij verkwist. De ondernemers die hij in gevaar brengt.

Teneinde raad moet de club van Bernard Wientjes zijn. Ze merken dat er iets mis is. In Saoedi-Arabiё loopt het zakendoen minder soepel dan ze gewend zijn. Maar het VNO/NCW is niet voor één gat gevangen. Dus plaatsten de werkgevers advertenties in een aantal dure Saoedi-Arabische kranten.

Dat de koning het maar weet. Zij, de Nederlandse werkgevers, staan aan ’s konings kant. Prachtige man. Prachtig land. Prachtige mensen met wie zij echt heel graag zaken willen blijven doen. Ook stellen ze nadrukkelijk, net als het Saoedische vorstenhuis te handelen uit zorgen om hun land. Voor honderden miljoen euro’s hebben de grote bedrijven geïnvesteerd. Miljarden staan op het spel. Maar, moet de mensen in het land goed begrijpen, het gaat de ondernemers natuurlijk niet om geld. Het gaat om banen. Om werkgelegenheid. Om verantwoordelijkheid nemen.

Mooie tekst. Mooi dat de werkgevers opkomen voor hun belangen. Het is een utopie. Maar waarom blijven diezelfde werkgevers stil als een arme Filippijn slavenarbeid moet verrichten in dat soort landen? Hoor je ze niet als een arme stakker de handen worden afgehakt? Maken ze geen groots gebaar voor onderdrukte vrouwen in hun geliefde Saoedi-Arabiё? “We doen niet aan politiek”, hoor je dan.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

May 27, 2014 at 10:38 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: