sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

ALLE BEGRIP VOOR MR. NORBERT KLEIN

leave a comment »

Natuurlijk is Jan Nagel erbij betrokken. Niets nieuws onder de horizon. Het zal met iets met ouderen en politiek te maken hebben. Veel gedoe dus. Het bestuur van 50PLUS heeft het vertrouwen in het Tweede Kamerlid opgezegd. Ongetwijfeld valt mr. Norbert Klein veel te verwijten, alleen niet dat hij weigert plaats te maken.

Punt is dat de heer Klein een dief van zijn eigen portemonnee zijn. Immers, als hij vertrekt, wacht het wachtgeld dat is gerelateerd aan de duur van het Kamerlidmaatschap. En bedenk, de ouderenvertegenwoordiger is 58 jaar, een leeftijd waarop het niet meevalt nog een baan te vinden.

Dat Henk Krol staat te trappelen van ongeduld is ook geen argument. Krol mag de oprichter en grote man van de ouderenpartij zijn, een heuse stemmentrekker. Een ordentelijk man als Norbert Klein zal niet eens hebben overwogen zijn plek aan hem af te staan. Aan Henk Krol kleven te veel schandalen. Fraude, porno. Alles is het afgelopen jaar langsgekomen. Nee, dat kan hij zijn kiezers niet aandoen.

En er is nog méér. De heer Klein heeft leiderschap getoond. Zijn nek uitgestoken. Zich bewezen door collega Martine Baay-Timmerman de partij uit te zetten, om maar één reden: Hij wil de kiezers dienen zoals een volksvertegenwoordiger betaamt. Het Tweede Kamerlid zegt het met zoveel woorden: “Het lot van de ouderen ligt in mijn handen”.

Onzin. Klets. De man is volslagen onbekend, is net als collega Baay, trouwens, op de slippen van Henk Krol de Tweede Kamer binnengekomen. Norbert Klein zit er alleen voor zichzelf. Voor het geld. Hij maakt er een potje van, is niet eens in staat de orde in een groep van twee te handhaven. Vertegenwoordigt niemand. Hij moet weg. Opkrassen.

Ach, zou ik daar tegenin willen brengen, er zijn maar weinig politici die anders zouden handelen. Zo zit het systeem nu eenmaal in elkaar. Daar kiezen we voor. We willen niet anders. Het Nederlandse volk krijgt de vertegenwoordigers die het verdient.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

May 29, 2014 at 9:38 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: