sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

OOK VVD’ERS HEBBEN EEN HART

leave a comment »

Niet iedereen is ervan overtuigd. Maar het moge duidelijk zijn, ook VVD’ers hebben iets dat op een hart lijkt. Kunnen oprecht zijn begaan met mensen, niet per se voor het eigen gewin, maar voor het algemeen belang. Ja, voor het welzijn van de maatschappij.

Neem staatssecretaris van veiligheid en justitie Fred Teeven die vluchtelingen in zijn portefeuille heeft. Teeven! Is dat niet de boze, hardvochtige man die illegaliteit strafbaar probeerde te stellen? Die hier gewortelde kinderen het land uit wil zetten? Die een maand geleden nog de noodklok luidde omdat er zoveel vluchtelingen richting Nederland opkwamen? Onzin. Vrijdag was hij te gast bij Knevel en Van den Brink. Ik ontwaarde zowaar een knik in de stem toen de staatssecretaris het land opriep de nieuwe vluchtelingen gastvrij te ontvangen: “Immers, het gaat hier om mensen die komen uit oorlogsgebieden Syriё en Eritrea. Om echte vluchtelingen dus”.

Ook de nieuwe Nationale Ombudsman, Guido van Woerkom is een VVD’er. Niet iedereen begreep de logica van een overstap van de ANWB-hoofddirecteur naar de Stichting Ombudman. Een terloopse opmerking over Marokkaanse taxichauffeurs kwam als een boemerang terug.

Hoe het zij, Guido van Woerkom heeft een loodzware week achter de rug. Plotseling aarzelde de Tweede Kamer over de voordracht. Pek en veren kreeg de ombudsman in spe over zich heen, en dat voor een affaire die al jaren geleden afgesloten leek. De ombudsman voelt zich dan ook onheus behandeld. Precies op het goede moment produceerde hij echte tranen.

De boodschap is duidelijk. De verwijten raken hem diep. Ieder ander zou bedankt hebben voor de functie. Guido van Woerkom niet. Net als partijgenoot Fred Teeven heeft hij een opdracht te vervullen. Zij zitten er niet voor zichzelf, maar zijn er voor de mensen.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

June 8, 2014 at 9:55 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: