sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

OMBUDSMAN BLIJKT ECHTE IDEALIST

leave a comment »

Ik pieker me suf. Wat is dit? Kinnesinne? Er is toch niets aan de hand. Alles is keurig geregeld. Niemand heeft iets verkeerd gedaan. De man heeft domweg recht op 360.000 euro. Daar passen geen cynische reacties bij.

Ach, hoe kort geleden is het nog maar dat Guido van Woerkom brak. Zoveel onrecht dat de Tweede Kamer hem had aangedaan. Iets met Marokkanen. Blij dat hij er niet bij hoorde. Gelukkig dus maar dat hij zijn rug wist recht te houden. Zoveel kansen krijg je in het leven niet om een droombaan te mogen vervullen. Nationale Ombudsman. Zo lang had hij erop gevlast om de burgers bij te staan als zij tegen de overheid oplopen. Een mooiere functie is nauwelijks denkbaar.

Wat blijkt volgens de Volkskrant? Guido van Woerkom is na 15 jaar trouwe dienst niet geheel vrijwillig vertrokken als hoofddirecteur bij de ANWB. “Met wederzijds goedvinden”, heet dat, en daarom kan hij aanspraak maken op een vergoeding van tenminste drie ton”.

Misschien had een enkeling nog zijn twijfels over de benoeming van de 58-jarige Guido van Woerkom. Zelfs die enkeling zal nu overstag zijn gegaan. Weliswaar zal de buitenwereld het fijne van de vertrekregeling nooit te weten komen, de conclusie is dat het de nieuwe Nationale Ombudsman niet om het geld te doen kan zijn.

Immers, als ANWB-topman verdiende hij meer dan het dubbele. En wees nou eerlijk, alleen de ware idealist heeft daar vrede mee.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

June 13, 2014 at 6:41 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: